Den grønne strøm buldrer frem i Vejle kommune

Dette billede er genereret ved hjælp af kunstig intelligens (AI) og er udelukkende beregnet til at illustrere indholdet i artiklen.
dato

Vejle Kommune har oplevet en markant vækst i produktionen af grøn strøm, især fra solceller.

I 2023 kom hver fjerde producerede kilowatt-time fra solceller, hvilket svarer til en vækst på 150% på fire år. Denne strømproduktion svarer til, at en elbil kan køre 25.000 gange rundt om jorden, eller at 120.000 borgere kan vaske syv maskinfulde tøj hver dag i et år.

På landsplan er der også en stor fremvækst i grøn energi. I 2023 belastede 1 kWh for første gang klimaet med mindre end 100 gram CO2, hvilket er et fald på 23% i det nationale CO2-indhold i strømmen.

Solceller producerer mest energi i sommermånederne, og det er derfor vigtigt, at de suppleres med andre grønne energikilder som vindmøller.

I Vejle Kommune bidrog vindmøller med 12% grøn strøm i 2023, hvilket bringer den samlede produktion af strøm fra vedvarende energi op på 39%.

Vejle Kommunes mål er, at mindst 65% af strømmen skal komme fra vedvarende energi i 2030, så der er stadig et stykke vej til målet.


https://www.vejle.dk/om-kommunen/nyt-og-presse/nyheder/den-groenne-stroem-buldrer-frem-i-vejle-kommune/
Kilde: Vejle Kommune